Kouluruokailu

Kouluruokailun tehtävänä on taata lapselle riittävä ja monipuolinen ravinto koulupäivän aikana. Sen tarkoituksena on myös laajentaa lapsen maku- ja ruokailutottumuksia. Siksi koulussamme on periaatteena ruokailla kauniisti harjoitellen hyviä tapoja ja maistella erilaisia makuja ja ruokia.

Kouluruokailussa on käytössä kansalliseen allergiaohjelmaan pohjautuvat ohjeet ja lomakkeet erityisruokavalioiden ilmoittamisesta. Sen mukaisesti lieviä oireita aiheuttavia ruoka-aineita ei tule enää hoitaa välttämisellä vaan altistamalla ja vähitellen siedättämällä. Tarvittaessa lapselle tarjotaan sairauden vaatima erityisruokavalio. Samoin myös uskonnolliset ja eettiset ruokarajoitukset otetaan huomioon. Erityisruokavalioasiat hoidetaan terveydenhoitajan kanssa.

Keittiömme toiminnasta vastaa ravitsemustyöntekijä Minna Siivola (p. 044 - 797 6896).

Kouluruokailu