Koulumme

Varsinainen Lusin koulu sijaitsee Heinolan Lusin kylässä, Helsinki - Lusi -moottoritien ja Jyväskyläntien risteyksen tuntumassa vain 15 minuutin ajomatkan päässä Heinolan keskustasta. Tällä hetkellä Koulun toiminta on sijoitettu Kirkonkylän koulun yhteyteen keväällä 2018 raivonneen tulipalon vuoksi. Tulipalo tuhosi koulun vanhan osan täydellisesti.

Lusin koulussa annetaan perusopetusta vuosiluokilla 1-6. Esiopetusryhmä toimii Lusin päiväkoti-Satulinnan tiloissa. Oppilaita kouluun tulee noin 20 km:n säteellä taksi- ja linja-autokyydein.

Lusin koulu on entisen Heinolan maalaiskunnan ensimmäinen kansakoulu, joka on perustettu vuonna 1882. Viimeisimmän vuoden 2002 laajennuksen myötä koululla on viihtyisät ja nykyaikaiset tilat. Koulu ja sen pihapiiri toimivat koko kylän keskuksena.

Koulukummina on Jyväskylän yliopiston professori Lea Pulkkinen.

Lusin koulu