Kieliluokka

Koulussamme halutaan kannustaa kieltenopiskeluun ja tarjota kielistä kiinnostuneille mahdollisuus valita enemmän kieliä. Syksyllä 2011 kouluumme perustettiin ensimmäisen kerran kieliluokka. Kooltaan kieliluokka on samankokoinen kuin muutkin luokat. Ainoana erona on, että oppilaat opiskelevat enemmän kieliä.

Haku kieliluokalle tapahtuu helmi-maaliskuussa oppilaille jaettavalla lomakkeella. Kriteerinä kieliluokalle hakeutumiseen on, että sekä äidinkielen että englannin numerot ovat 6.-luokan joulutodistuksessa ainakin kahdeksan. Kieliluokalle hakeville järjestetään valintatesti, jossa mitataan paitsi äidinkielen, ruotsin ja englannin osaamista myös kielikorvaa.

Opetus kieliluokalla tapahtuu suomen kielellä. Kielipainotus ei aiheuta oppilaille lisätunteja, vaan niihin käytetään osa valinnaisaineiden tuntikiintiöstä.

Lisätietoja kieliluokkatoiminnasta antaa rehtori Jani Alatalo (044 797 8549), jani.alatalo@edu.heinola.fi