A-valinta: musiikki

MUSIIKKI

Mitä opit?

• Bändisoitinten (kitara, basso, rummut ja koskettimet), ukulelen, kanteleen ja rytmisoitinten soittamista.
  • Mikkilaulua ja äänissä laulamista.
  • Musiikkitietoutta (myös soittaen ja laulaen) popmusiikkityyleistä, kansanmusiikista, muiden maiden musiikkikulttuureista ja taidemusiikista.
  • Improvisointia ja oman musiikin tekemistä.
  • Äänittämistä ja musiikin tekoa GarageBand-ohjelmalla.
  • Esiintymistä turvallisesti ryhmän kanssa.

Miten opit?

Soittaminen ja laulaminen painottuvat kurssilla. Ohjelmisto valikoituu oppilaiden toiveiden mukaan.

Opetellaan analyyttistä kuuntelua pyrkien erottamaan kuuntelemalla kappaleissa esiintyvät soittimet ja niiden osuudet sekä erilaisia musiikkityylejä toisistaan.

Kurssi esiintyy koulun tilaisuuksissa, mutta ketään ei pakoteta esiintymään.

Miksi musiikki valinnaisaineeksi?

Valinnainen musiikki antaa hyvän lähtökohdan koulun ulkopuoliselle musiikin opiskelulle. Musiikin voi valita valinnaisaineeksi, vaikka ei olisi aikaisempaa soitto- ja laulukokemusta. Musiikkituntien tarkoitus on myös tuoda iloa ja virkistystä koulupäiviin.

Musiikillisia taitoja ja tietämystä tarvitaan esimerkiksi seuraavissa ammateissa: luokanopettaja, lastentarhanopettaja, liikunnanopettaja, äänittäjä, tuottaja, näyttelijä, tanssija, musiikkiterapeutti ja media-assistentti. Suoranaisia musiikkialan ammatteja on esimerkiksi muusikko, säveltäjä, äänitarkkailija, musiikinopettaja, kanttori ja pianonvirittäjä.