Kuvataide

KUVATAIDE

Mitä opit?

  •  Kuvataiteessa työskentelet eri tekniikoiden parissa. Voit käyttää mm. erilaisia piirtimiä, akryyli-, öljy- ja vesivärejä, savea, kameraa, tietokonetta ja piirtopöytää. Saat usein valita itse tekniikat ja voit soveltaa niitä työskentelyssäsi.
  • Syvennät tietojasi ja ymmärrystä eri aikojen ja kulttuurien kuvailmaisusta. Voit myös valita työskentelysi lähtökohdaksi itsellesi tärkeitä kuvia ja ilmiöitä.
  • Syvennät taitojasi rakentaa –ja tulkita kuvaa.

Miten opit?

Opettaja johdattelee aiheisiin, jonka jälkeen opit itse tekemällä, tutkimalla ja kuvia katselemalla. Tekemällä oppii. Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita ympäristön erilaisista kuvista, pärjäävät kuvistunnilla.

Muuta

Kuvataide valinnaisaineena kehittää luovuutta, mielikuvitusta, havaintokykyä ja syventää kuvallisen ilmaisun taitoa. Kuvataide auttaa ymmärtämään ympäristössä esiintyviä erilaisia kuvia. Kuvataide on monelle mielenkiintoinen ja mukava harrastus, jota voi jatkaa läpi elämän.

Kuvallisen ilmaisun taitoja tarvitaan monissa työelämän ammateissa: mm. graafinen suunnittelija, pukusuunnittelija, tv-kuvaaja, media-assistentti, arkkitehti, luokanopettaja, parturi-kampaaja, puuseppä, kultaseppä, askarteluohjaaja, sisustussuunnittelija, lavastaja, taiteilija….