Valintaohje 8.-luokkalaisille

B-valinnat 9. luokalle

• Valitse valinnaisaineesi lahjakkuutesi, kiinnostuksesi ja jatko-opintosuunnitelmiesi mukaan. Käden taitoa, liikunnallista ja taiteellista kiinnostusta tukevia kursseja on runsaasti tarjolla. Lukioon jatkaville on tarjolla myös lukio-opiskelua tukevia syventäviä kursseja. Riittävät tietotekniset taidot ovat tärkeitä kaikissa jatko-opinnoissa.
  • LUMA-luokkalaiset ovat suorittaneet osan valinnoista pyrkiessään LUMA-luokalle. Jo valittu 9. luokan B-valinnaisaine on syventävä luonnontiede, joten nyt on valittavana yksi B-valinnainen ja yksi varavalinta.
  • B-valinnaisaineista annetaan sanallinen arviointi (K = kiitettävä, H = hyvä, T = tyydyttävä, V = välttävä, Hyl = hylätty).

Valintaohje kahdeksasluokkalaisille syksyllä 2018

• Valitse tästä ryhmästä kaksi valinnaisainetta ja kaksi varavalintaa.
  • B-valinnaisainetta opiskelet 2 tuntia viikossa yhden lukukauden ajan.
  • Valinnat ovat sitovia, joten tee ne huolellisesti.
  • Liikunnan valinnaiskursseista saattaa aiheutua vähäisiä kustannuksia oppilaiden maksettavaksi.

Valinnoissa ohjaavat oppilaanohjaajat Tiina Enqvist, Tarja Kauhala ja Leena Rantala.