Hammashoito

HAMMASHOITO

Hampaiden puhkeamisen aika ja sitä seuraavat 2-3 vuotta ovat tärkeitä suun terveyden säilymiselle. Silloin hampaat kannattaa harjata tavallista paremmin ja muistaa myös ienrajat. Erityisesti puhkeavat hampaat kannattaa puhdistaa huolellisesti. Harjaa kaksi kertaa päivässä fluoritahnalla. Huulen alle voi kurkistaa, että varmasti tuli puhdasta! Puhtailla hampailla on hyvä nukahtaa. Hampaat pitävät leivästä, vihanneksista, hedelmistä ja marjoista sekä terveellisistä aterioista. Janojuomaksi sopii vesi. Ksylitolia kannattaa suosia.

Jokaisella itsellään on vastuu omasta terveydestä ja sen vaalimisesta, myös suun terveydestä. Liikunta ja puhtaus ovat tärkeitä. Terveyteen jokainen vaikuttaa omilla päivittäisillä valinnoillaan.

Suun terveydenhuolto kuuluu oppilashuoltoon. Suun terveydenhuollon tavoitteena on edistää koululaisten suun terveyttä sekä tukea koulua ja vanhempia lasten terveyskasvatuksessa. Hammashoitolassa tapahtuvan yksilöllisen opastuksen lisäksi on mahdollista pitää kouluilla terveyskasvatustunteja. Oppilaat kutsutaan hammashoitoon hammashoitolan toimesta. Hammashoitolassa suoritetaan suun ja hampaiston tutkimus, jonka perusteella laaditaan kullekin yksilöllinen hoitosuunnitelma ja opastetaan hampaiden hoitoon. Äkillistä hoitoa vaativissa tapauksissa hoitoajan voi tilata itse suoraan hammashoitolaan. Hammas- ja leukatapaturman sattuessa tulisi välittömästi ottaa yhteys hammashoitolaan.

Hammashoitolan osoite on Reumantie 2 A, puhelinnumero 849 4369. Oppilaat saavat koululta bussilipun hammaslääkäriin ja tarvittaessa paluulipun hammashoitolasta.

Mikäli sovittuja hoitoaikoja joudutaan muuttamaan tai peruuttamaan,

ne pyydetään tekemään mahdollisimman hyvissä ajoin, viimeistään vuorokautta aikaisemmin. Oppilaan vanhempia pyydetään huolehtimaan sovittujen hoitoaikojen noudattamisesta. Vanhempien olisi kuitenkin hyvä olla ainakin joskus mukana saadakseen tietoa, mitä lapsen suuhun kuuluu!