Liikenneohjeistus

Saattoliikenne ja pysäköinti Kailaan koululla

Kailaan koulun (ent. Niemelä-talon) alueella liikkuu päivittäin paljon lapsia päiväkoti-ikäisistä koululaisiin sekä lasten vanhempia ja henkilökuntaa. Liikennesääntöjen ja yhteisten pelisääntöjen noudattaminen on tärkeää, jotta liikkuminen alueella on turvallista ja miellyttävää kaikille.

Autoliikenne

• Varhaiskasvatukseen lapsiaan tuoville ja hakeville vanhemmille on varattu lyhytaikaisia parkkipaikkoja päiväkodin vieressä Puistokadulla. Pysäköinti ja pysäyttäminen on sallittu vain pysäköintipaikoilla (muun muassa Puistokadun varteen omakotitalojen puolelle ei saa pysäyttää tai pysäköidä).
  • Rajakadulla pysäyttäminen on kielletty Puistokadun ja Hämeentien välillä, joten lapsia ei saa jättää pois kyydistä Rajakadulla koulun kohdalla. Rajakadulta ei ole koulun pihaan ajoyhteyttä autolla.
  • Rajakadun ja Hämeentien kulmassa olevalla entisellä parkkialueella on saattoliikennepaikka vanhemmille ja koulukyydeille. Alue on tarkoitettu vain lasten jättämistä tai noutamista varten, eli saattoliikennepaikalla ei saa pysäköidä. Ohjeista lastasi siirtymään saattoliikennepaikalta turvallisesti koulun pihalle – autojen kulkureitillä ei saa liikkua jalan.
  • Hämeentien alkupäässä pysäyttäminen on kielletty (lukuun ottamatta koulukyytejä, joille varattu alue on osoitettu liikennemerkein). Laukkamäenkadun risteyksen jälkeen voi sen sijaan pysäköidä kadunvarteen 15 minuutiksi. Siihen voi pysäköidä esimerkiksi, kun odottaa lasta iltapäivällä koulusta.
  • Hämeentien ja Rajakadun risteyksessä on syytä olla erityisen varovainen, sillä pyöräilijöiden nopeudet voivat nousta korkeiksi Rajakadun alamäessä. Rajakadulle ja Rajakadulta tuleva autoilija väistää Hämeentietä ylittävää pyöräilijää!
  • Koululla pidempään asioivat (myös henkilökunta) voivat pysäköidä muun muassa Rajakadun (puretun lukion kohdalle), Hämeenkadun ja Kalliokadun varteen.

Mopoilijat

• Mopoparkit sijaitsevat Puistokadun puolella nurmialueen reunassa sekä Tuomikujan päässä. Muualle mopoja ei saa pysäköidä.
  • Mopolla ei saa ajaa koulun pihaan.

HUOM! Kokeilluluontoisesti momot voi jättää Hämeentien saattoliikenneympyrän reunaan, siten etteivät estä saatoliikennettä! (toukokuun2018)

Jalankulkijat ja pyöräilijät

• Rajakadulta koulun pihaan saa kulkea vain kävellen tai pyöräillen.
  • Pyörätelineitä on koulun portin läheisyydessä Rajakadulta tultaessa sekä Puistokadulla rakennuksen seinien vieressä.
  • Henkilökunnan pyöräparkki sijaitsee rakennuksen sisäpihalla.

Kävely ja pyöräily piristävät!

Vilkas saattoliikenne lisää turvattomuutta koulun läheisyydessä. Autoliikenteen vähentyminen parantaa lasten liikenneturvallisuutta. Kävelevät ja pyöräilevät lapset saapuvat virkeinä kouluun ja jaksavat keskittyä paremmin oppitunneilla.

Jos koulumatka on pitkä, voi lapsen jättää esimerkiksi Vahlmaninkadun varrella olevalle entisen lukion parkkipaikalle. Näin lapsi pääsee nauttimaan ulkoilun hyödyistä, eikä koulun ympäristöön synny ylimääräistä autoliikennettä.